Naslovna    Vesti    Skijališta    Na Jahorini novi direktor, na Bjelašnici nove žičare
03

avg

2017

Na Jahorini novi direktor, na Bjelašnici nove žičare

Dejan Ljevnaić novi direktor OC Jahorina. Na Bjelašnici počela izgradnja novih žičara.

Nadzorni odbor OC Jahorina je u utorak 1. avgusta imenovao Dejana Ljevnaića za v.d. direktora OC Jahorina. Ljevanić je do prošle sezone bio dugogodišnji prvi čovek JP Skijališta Srbije.

Novoimenovani direktor Olimpijskog centra “Jahorina”  je najavio da mu je prioritetan cilj da zimska sezona sa 60 do 70 dana skijanja bude produžena na 130 dana. Kada je reč o produžavanju skijaške sezone on je istakao da se to jedino može postići zahvaljujući sistemu za veštačko osnežavanje. Ljevnaić je naglasio da se time istovremeno može smanjiti broj povreda skijaša.

Predsednik Nadzornog odbora OC “Jahorina” Nedeljko Elek izjavio je da se Nadzorni odbor donoseći odluku o imenovanju Ljevnaića, rukovodio činjenicom da je reč o čoveku koji je devet godina bio čelni čovek Skijališta Srbije i tamo napravio izrazit rezultat.

U komšiluku na Bjelašnici, radovi su u punom jeku. Osim izgradnje novih smeštajnih kapaciteta, na Bjelašnici se rade polazna, dolazna stanica i stubovi za novi šestosed i četverosed, polažu cevi za veštačko zasnežavanje dužinom cele staze a takođe se radi akumulacija za veštački sneg. Zahvaljujući navedenim novim projektima zimska sezona na Bjelašnici mogla bi trajati od pet do šest meseci. Bila bi otvorena već između 1. i 15. novembra i trajala bi do maja.

Idejna rešenja za realizaciju projekata zasneživanje Bjelašnice i izgradnje šestoseda je izradila grupa slovenačkih stručnjaka iz kompanije Hidroinžinjering i domaće konsultantske kompanije Enova. Iz preduzeća ZOI, investitora projekta, ranije je najavljeno da je plan da svi radovi budu završeni do kraja septembra, tako da će u sledeću zimsku sezonu skijalište Igman-Bjelašnica ući sa novim vertikalnim transportom.

Nova žičara će moći da preveze 2.000 skijaša na sat, duga je oko 2.000 metara, a pokrivaće centralnu olimpijsku stazu u rasponu nadmorske visine od oko 600 metara.

 

Pošalji prijatelju

Komentari (1)

ostavi komentar
25

sep

2017

17:41  |   Lele [neregistrovani]

E proslavi ćete se sa ovom legendom.


Prvo nikad nije skijao i nezna šta su skije.


sve vam je jasno

Preporuka

Ostavi komentar