Naslovna    Vesti    Skijališta    Više od 15 hiljada skijaša na otvaranju sezone
08

dec

2017

Više od 15 hiljada skijaša na otvaranju sezone

Ovog vikenda na Kopaoniku je i zvanično otvorena ski sezona.

Osmi po redu Ski Opening Kopaonik privukao je više od 15 hiljada ljubitelja zimskih sportova.

- Ponosni smo na ovaj događaj sa kojim smo vrlo ambiciozno krenuli pre osam godina u cilju produžetka sezone. Danas, Ski Opening puni kapacitet cele destinacije i prepoznat je u celom okruženju podjednako po dobroj zabavi i skijanju. Dovoljno je videti Kopaonik danas - odlično pripremljene staze prepune skijaša, pune hotele i kvalitetne sadržaje za goste i zaključiti kakav brend predstavlja ova destinacija i koliko je važna za srpski turizam. Ove sezone goste će dočekati mnogo više komfora i benefita. Nedavno je završena rekonstrukcija jednog dela hotela Grand, koji kao rezultat ima prostranije, udobnije i vrhunski opremljene sobe i apartmane, što je najbolje što Kopaonik trenutno može da ponudi. Kao i svake godine, MK Mountain Resort je tokom Ski Openinga svojim gostima pripremio besplatan dvodnevni ski pass, ali i raznovrstan zabavni program - izjavio je Nikola Avram, generalni direktor MK Mountain Resorta.

- Ski sezona na Kopaoniku je i ove godine počela pre zvaničnog ski openinga, pa skijaši skijaju još od 5. decembra. Zahvaljujući sistemima za veštačko osnežavanje i dobrim vremenskim uslovima, pripremili smo staze na kojima ima do 35 centimetara utabanog snega. Trenutno su ljubiteljima sportova na snegu na raspolaganju Pančićev vrh, Karaman greben, Krst, Mašinac, Malo jezero i Mali Karaman. Intenzivno radimo na pripremi i ostalih staza kako bismo što pre pustili i ostatak skijališta u rad. Radno vreme centra je od 9 do 15.30 časova, dok će noćne staze raditi od 19 do 22 časa - izjavio je Dejan Ćika v.d. direktor JP „Skijališta Srbije“.

Što se tiče novina, za ovu sezonu, Kopaonik je bogatiji za još jednu noćnu stazu, jer je postavljeno osvetljenje na Karaman grebenu. Prošireno je i osvetljenje na bobu na šinama, a urađeno je i proširenje sistema za veštačko osnežavanje na stazi Gvozdac. Od ove sezone za skijaše početnike postoji još jedan poligon kod žičare Krst.

Svim posetiocima Kopaonika za vreme trajanja manifestacije “Ski opening”, Skijališta Srbije su obezbedila popust od 70 posto na cenu ski karata, a tokom sezone biće organizovno niz promotivnih perioda, kada će važiti popust od 20 posto.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar