Naslovna    Vesti    Skijališta    Tomba, Križaj i Siniša Mihajlović na trci poznatih na Jahorini
28

feb

2018

Tomba, Križaj i Siniša Mihajlović na trci poznatih na Jahorini

U organizaciji hotelijera Jahorine, Olimpijskog centra Jahorina i turističke organizaicje Istočno Sarajevo, na Jahorini se 10. marta održava "Trka poznatih ljubitelja Jahorine".

"Trka poznatih ljubitelja Jahorine" okupiće, prema rečima organizatora, istinske ljubitelje planine i zimskih sportova. Cilj trke je promocija domaćih planina, zdravog načina života i sportskih aktivnosti.

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić održavanje ove trke najavio je kao krunu "najuspešnije sezone Olimpijskog centra":

- Ova trka je rezultat timskog i zajedničkog rada, podržana je od strane predsednika Republike Srpske i Vlade, i od svih hotelijera na planini. Jednostavno, svi zajedno smo došli na ideju da organizujemo ovu trku i da sa ponosom istaknemo šta smo ove sezone radili - rekao je Ljevnaić.

On je dodao da je danas 86. dan skijanja na planini, te istakao da će ih biti još i da ima dovoljno snega za skijanje.

Direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Igor Tošić istakao je da je turizam na Jahorini u ekspanziji i da ova planina beleži sve veći broj dolazaka stranih turista:

- Vođeni tom činjenicom, Turistička organizacija i Olimpijski centar Jahorina odučili su se da organizuju "Trku poznatih ljubitelja Jahorine", koja je sigurno veliki događaj - kaže Tošić.

Tošić napominje da se na ovom sportskom događaju očekuje veliki broj poznatih ličnosti među kojima će biti skijaške legende Alberto Tomba i Bojan Križaj.

Pored Tombe i Križaja učešće na trci su potvrdili i bivši fudbaleri Crvene Zvezde Siniša Mihajlović, Mihajlo Pjanović i Ognjen Koroman kao i mnogi drugi.

Na otvaranju trke Ski škola hotela Termag će izvesti revijalni spust u formaciji i nakon toga će krenutii trka, čiji će predvodnici biti paraolimpijci Jovica Goreta i Fahrudin Ćatović.

Trka počinje u 17:00 časova na stazi Poljice, a nakon trke u Kolibi hotela Termag druženje će se nastaviti uz žurku koja počinje u 21:00 čas.

Oni koji ne budu učestvovali u trci, mogu besplatno da koriste ski lift u noćnom terminu nakon završetka trke.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar