Naslovna    Vesti    Skijališta    Novosti u Tirolu za predstojeću sezonu
28

sep

2012

Novosti u Tirolu za predstojeću sezonu

Predstavljamo vam novine koje ski centri u austrijskom Tirolu planiraju za predstojeću sezonu.

Sneg je već pao u Tirolu i većina glečera je otvorena za one nestrpljive koji ne mogu da sačekaju zvaničan početak sezone. U Tirolu se nalaze neki od najpoznatijih ski centara u Austriji kao što su St Anton, Soll, Ischgl, Mayrhofen, Obergurgl, Kuhtai, Soelden i Kitzbuhel. Nova sezona u ovoj austrijskoj pokrajini donosi nove ski regije, nove žičare, povećane investicije i široki spektar događaja. 

Predstojeća sezona donosi otvaranje ski regije Ski Jewel koja povezuje doline Alpbach i Wildschönau. Posle jedanaest godina teških pregovora, rukovodstva dva ski centra su konačno uspela da se dogovore o formiraju zajedničke ski regije. Dva ski centra koja su i samostalno pristojne veličine, udruživanjem će imati 145 km skijaških staza koje opslužuje 47 ski lifotva. Uz postojeću Poeglbahn gondolu iz Inneralpbach-a, novi osmosed koji vodi do Schatzberg-a u dolini Wildschönau će novu ski regiju svrstati u top 10 skijališta u Tirolu. Širenje i povezivanje ski centara se vidi kao ključni faktor za njihov razvoj jer skijaše sve više privlače velika, moderna i održiva skijališta. Najnovija investicija kojom se povezuju pomenuti ski centri u Tirolu će koštati oko 13.5 miliona eura. Smatra se da će predstavljati odličan podsticaj za investicije u hotelskoj industriji i infrastrukturnim projektima. Šestodnevni ski pass će koštati nešto manje od 200 eura u visokoj sezoni. 

Glečeri Hintertux i Soelden su već otvoreni, Stubai i Pitztal planiraju otvaranje krajem septembra, dok će Kaunertal svoje staze pustiti u pogon u oktobru. Na najvišem austrijskom glečeru Pitztalu od oktobra će nova Wildspitze gondola zameniiti postojeću Pitz Panorama gondolu, inače najviši ski lift u Austriji. Nova gondola sa kabinama koje primaju po osam ljudi i grejanim sedištima, voziće skijaše i boardere oko dva kilometra za šest minuta do visine od 3,340 metara na Hinterer Brunnenkogel. Na vrhu gondole nalaziće se najviši kafe u Austriji sa fantastičnim pogledom na drugi po visini vrh u ovoj zemlji, Wildspitze koji je visok 3774 m, kao i preko pedeset vrhova viših od 3,000 metara koji se nalaze oko Pitztal glečera.

U Istočnom Tirolu se nalazi Hohe Tauern nacionalni park sa skijalištem Großglockner Kals-Matrei koje ima oko 110 km staza. Predstojeća zima donosi izuzetan razvoj turističkih sadržaja u ovom regionu sa otvaranjem novog hotelskog naselja Gradonna Mountain Resort sa 4 zvezdice. Pozicioniran na odličnoj lokaciji u podnožju ski staza, novi kompleks će pružati fantastičan pogled na Großglockner, najviši vrh Austrije. Otvaranje hotelskog kompleksa predviđeno je za 8. decembar.

Izgrađeni su i novi hoteli u St. Antonu, Kappl-u i Istočnom Tirolu, investirano je u infrastrukturu i inovacije, a uvedene su i nove linije jeftinih letova za Innsbruck preko low cost kompanije Monarch Airlines.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar