Naslovna    Vesti    Skijališta    Prvi Porsche ski lift na svetu
30

okt

2012

Prvi Porsche ski lift na svetu

Ove zime u švajcarskom Laaxu počinje da radi specijalna "žica" čuvenog proizvođača automobila.

Da li ste ikada razmišljali da na vrh staze možete da se popnete Porscheom? E, u ski centru Laax u Švajcarskoj i to će od ove zime biti moguće. Naravno, ovde se ne radi o prestižnom automobilu, koji je san većine zaljubljenika u četvorotočkaše, već je poznata fabrika sjajnih sportskih mašina odlučila da se reklamira i na skijalištima. Kako?

Tako što će u Laaxu uskoro biti predstavljena prva Porsche „žica“. Radi se šestosedešnici koja ima specijalan futuristički dizajn, prilično je brza (u skladu s reputacijom) i prepuna tehničkih inovacija, poput vrhunskog audio sistema i solarnog grejanja. Biće to ujedno i prvi ekološki ski lift na svetu.

Dizajn su izradili stručnjaci Porschea, brzina „žice“ je čak šest metara u sekundi, a specijalni sistem dozvoljava rotaciju od 45 stepeni, pa skijaši i borderi mogu da uživaju u prelepom panoramskom pogledu. Porsche lift, koji se inače zove Lavadinas-Fuorcla Sura, i Treis Palas-Crap Masgen su dve najnovije „žice“ instalirane u sklopu projekta „Revolution of the Mountain“, u koji je uloženo 54 miliona švajcarskih franaka. 

 

Pošalji prijatelju

Komentari (1)

ostavi komentar
30

okt

2012

10:10  |   SnowBeliever [neregistrovani]

u zell am see-u, moze se porscheom vec par godina unazad....samo sto je tamo gondola koji je uradio porsche


porsche gondola zell am see

Preporuka

Ostavi komentar