Naslovna    Vesti    Takmičenja    Bode Miller preskače sezonu 2015/16
16

okt

2015

Bode Miller preskače sezonu 2015/16

Jedan od naboljih skijaša svih vremena, preskočiće narednu takmičarsku sezonu. Olimpijske igre 2018. ipak nisu realna opcija.

Šestostruki osvajač olimpijskih medalja uzima odmor, bar kada su u pitanju trke Svetskog kupa. On želi više vremena da provede sa svojom porodicom, testira novu seriju ski opreme i nadgleda ergelu punorasnih trkačkih konja koju od nedavno poseduje.

Iako je pre nekoliko dana proslavio 38. rođendan, Miller insistira da ovo nije njegovo konačno povlačenje iz takmičarskog skijanja. Tu mogućnost i dalje drži otvorenom ali je malo verovatno da će startovati na Zimskim olimpijskim igrama u Južnoj Koreji 2018. godine.

Bilo bi sjajno da mogu da podelim sa svojom decom takmičarsko skijanje na vrhunskom nivou - rekao je Miller u četvrtak novinaru Associated Pressa. - I što se tiče fizičke pripreme, moje telo se oseća odlično. Nikad se ne zna, ali mislim da ipak nije realno da startujem na Igrama 2018.

Skijanje je otišlo u drugi plan u maju kada su on i njegova supruga, profesionalna odbojkašica Morgan Beck Miller, dobili sina.

- Nisam spavao četiri i po meseca! - požalio se Bode, koji već ima dvoje dece iz prethodnih veza. - Moji prioriteti su fokusirani na bebu i porodične stvari. Mnogo je teško posvetiti se i drugim obavezama.

Miller je takođe sve više uključen u projekte kao što je treniranje trkačkih konja. On i njegov poslovni partner poseduju 15 konja i ergelu u Merilendu. Jedan od njegovih konja je i "Ravenheart" koji će se takmičiti predstojećeg vikenda na derbiju pod nazivom "Maryland Million Nursery". Miller je izabrao Ravenharta i nazvao ga po svom omiljenom romanu.

- Svaki od ovih konja je kao moje dete. Kada zaista unesete sebe i svoju energiju u životinju, mnogo više boli kada izgube trku ili se povrede. Ali i dobijate mnogo više kada pobede. - izjavio je Amerikanac.

Miller je pobedio 33 puta na trkama Svetskog kupa a ima i dva Velika kristalna globusa. Takođe ima tri srebrne, dve bronzane i jednu zlatnu olimpijsku medalju osvojenu u superkombinaciji na Igrama u Vankuveru 2010. godine.

U novembru prošle godine je imao operaciju leđa i nije se vratio takmičarskom skijanju sve do takmičenja u Beaver Creeku u Koloradu. Tada je doživeo pad tokom trke superveleslaloma, kada je kantnom posekao tetivu zadnje lože na desnoj nozi.

Međutim, Miller je tokom leta skijao u Evropi i Čileu bez ikakvih problema ili naznaka bola i tada je rekao da se oseća odlično.

On se nedavno razišao sa svojim dugogodišnjim sponzorom Headom, o čemu smo pisali u posebnoj vesti, i pridružio se Bomber Ski, italijanskoj kompaniji koja proizvodi skije ručne izrade.

A kada je upitan kada će se eventualno povući, Bode je diplomatski odgovorio - U skijanju to funkcioniše ovako, jednostavno se više ne pojaviš na startu.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar