Naslovna    Vesti    Takmičenja    Svindal i Streitberger operisani, završili sezonu
24

jan

2016

Svindal i Streitberger operisani, završili sezonu

Loše vesti za Norvežanina i Austrijanca koji su doživeli teške povrede posle padova u Kitzbuehelu.

Aksel Lund Svindal, sjajni norveški specijalista za brze discipline, koji je bio u konkurenciji za osvajanje velikog kristalnog Globusa, zbog teške povrede je prinuđen da završi sezonu.

Svindal je doživeo težak pad na subotnjem spustu u Kitzbuehelu, a ustanovljeno je da je pokidao ligamente desnog kolena, pa je podvrgnut operaciji i Innsbrucku. Oporavak će trajati između devet i 12 meseci, pa je pitanje da li će Aksel biti spreman i za početak Svetskog kupa naredne sezone.

Svindal, koji se uspešno vratio takmičenju nakon što je na fudbalu povredio Ahilovu tetivu, prilično je staloženo primio vest o tome da za njega duže vreme nema skijanja.

- Nisam nameravao da na društvene mreže postavim svoju sliku iz bolničkog kreveta. Ali, evo me. Bezveze je kada se ovako nešto dogodi usred sezone, ali to je život. Moramo da se nosimo sa neprijatnostima koje nas zadese - oglasio se Norvežanin.

Slično je u Kitzbuehelu  prošao i Austrijanac Georg Streitberger, on je takođe povredio ligamente kolena i odmah je operisan. Nešto bolje vesti stižu kada je u pitanju povreda svetskog šampiona u spustu Hannesa Reichelta, koji je zadobio modrice i uganuća i oporavak će trajati dve do tri nedelje.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar