Naslovna    Vesti    Takmičenja    Operisana Lindsey Vonn
11

feb

2013

Operisana Lindsey Vonn

Najbolja američka skijašica operisana u Koloradu posle teške povrede koju je doživela prošle nedelje.

Nakon teške povrede desne noge koju je doživela na trci superveleslaloma na Svetskom prvenstvu, Lindsey Vonn se vratila kući u Vail u Koloradu, gde je u nedelju operisana. Operacija je prošla uspešno i Lindsey se trenutno odmara. Glavni lekar američkog skijaškog tima Bill Sterett izjavio je da je zahvat prošao dobro i da je optimističan u pogledu oporavka sjajne skijašice.

Iako je i dalje rano za konkretnije prognoze u pogledu oporavka Vonnove, Sterett je rekao:

- Procenat uspešnosti operacija ovog tipa je veoma visok. Moderne hiruške tehnike u kombinaciji sa agresivnom rehabilitacijom pomoći će da se Lindsey  potpuno  oporavi. Ona će učiniti sve što je u njenoj moći da se što pre vrati takmičarskom skijanju.

Pretpostavlja se da će sjajna Amerikana pauzirati oko osam meseci. Svi u američkom timu, kao i brojni obožavaoci širom sveta, nadaju se da će  Lindsey biti spremna za Olimpijske igre u Sochiju koje su na programu u februaru 2014. godine.

Inače, kao dokaz da život velike zvezde kakva je Lindsey Vonn večito prate senzacionalni novinski natpisi, tu je i najnovija priča koja je pratila njen povratak iz Austrije u SAD. Ona je navodno Austriju napustila privatnim avionom najpoznatijeg svetskog golfera Tigera Woodsa, čime su dodatno podgrejane novinarske priče da su dvoje slavnih sportista u vezi. Oboje su to demantovali tvrdeći da su samo dobri prijatelji.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar