Naslovna    Vesti    Takmičenja    Stara planina domaćin FIS Evrobalkan kupa
24

feb

2013

Stara planina domaćin FIS Evrobalkan kupa

Trke u veleslalomu i slalomu održaće se u ponedeljak i utorak, a ovo takmičenje je ujedno i prvenstvo Srbije u ovim disciplinama.

Ovogodiišnji FIS Evrobalkan kup "Konstantin 2013", koji počinje u ponedeljak na Staroj planini, okupiće rekordan broj skijašica i skijaša iz čak 19 država Evrope i Azije. 

Organizatori takmičenja, koje je ujedno i srpsko državno prvenstvo - Skijaši savez Srbije i skijaški klub  "Niš" suočili su se sa zahtevom za proširenjem broja učesnika, pa će se, pored poznatih lica iz Srbije, u veleslalomu i slalomu takmičiti predstavnici Rusije, Turske, Danske, Gruzije, ali i zemalja u kojima skijanje nije tako popularno poput Islanda, Irske, Albanije ili Holandije.

Iako vremenski uslovi na Staroj planini nisu idealni, biće ovo jedno od najzanimljivijih takmičenja u alpskim disciplinama kod nas na kome će učestvovati i najbolji takmičari Srbije predvođeni Nevenom Ignjatović, devojkom koja učestvuje i u trkama Svetskog kupa i svakako je najveći favorit za pobede.

- Vreme je nešto lošije, tako je bilo i protekla dva dana, ali smo odradili trening slaloma i veleslaloma. U ponedeljak je trka veleslaloma i imam startni broj 7. Nadam se da će nas vreme poslužiti i onda će sve biti ok. Organizacija je super, učestvuju takmičari iz velikog broja zemalja - rekla nam je Nevena pred takmičenje.

U ponedeljak je na programu veleslalom (start prve trke je u 10.00h), dok će utorak biti vožen slalom.

 

Pošalji prijatelju

Komentari (2)

ostavi komentar
25

feb

2013

10:46  |   Ivan Tamburić

Na zalost, nece.

Preporuka

24

feb

2013

21:21  |   анонимус [neregistrovani]

Хоће ли бити пренос на некој телевизији!? 

Preporuka

Ostavi komentar