Naslovna    Vesti    Vail 2015    Nina i Strahinja sa Ivera kreću u Kolorado
Svetsko prvenstvo, Vail & Beaver Creek 2015
08

feb

2015

Nina i Strahinja sa Ivera kreću u Kolorado

Reprezentativci Srbije Nina Mandić i Strahinja Stanišić trenirali iznad Mokre Gore i spremno čekaju trke na SP.

Sa skijališta Iver, iznad Mokre gore, pravac Kolorado! Reprezentativci Srbije u alpskom skijanju Nina Mandić (17) i Strahinja Stanišić (19) završili su na Iveru pripreme za Svetsko seniorsko prvenstvo u alpskom skijanju i  spremni i „našpanovani" kreću put Kolorada.

- Uslovi na stazi Iver su više nego izvanredni! Sneg je dobar, podloga odlična, prava takmičarska, konfiguracija staze nimalo nije naivna. Nigde u Srbiji nemamo ovako dobre uslove za trening - kažu Nina i Strahinja.

Nina Mandić na Iveru trenirala je od početka januara, a Strahinja skoro nedelju dana. Oboje su, kažu uglas, zahvalni ljudima iz skijališta Iver, a posebno Emiru Kusturici na uslovima koje su im obezbedili:

- Zahvalni smo gospodinu Kusturici na svemu što čini za nas ski-reprezentativce, ne samo ove godine, nego i prethodnih. Svaki put se iznenadimo koliko su uslovi ovde na Iveru dobri, a iz godine u godinu su sve bolji. Bukvalno je sve podređeno nama, da se što bolje osećamo i da mislimo samo na treninge - kažu Nina i Strahinja.

Već za koji dan njih dvoje biće na stazi rame uz rame sa svetskim zvezdama ovog sporta. Kažu, treme nema, samo želje za takmičenjem i što boljim rezultatima. Oboje su državni prvaci u slalomu i veleslamu, Strahinja ima i međunarodno iskustvo u seniorskoj konkurenciji, Nina će u Koloradu biti najmlađa u konkurenciji.

- Daću sve od sebe, ne 100, nego 110 odsto. Nadam se da ću proći kvalifikacije i ući u finalnu trku - kaže Strahinja.

- U Kolorado idem pre svega da učim - reči su Nine Mandić.

Inače, najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović je već u Americi i od nje se očekuju najbolji rezultati, možda i plasman u drugu vožnju u slalomu. Reprezentacija Srbije broji osam takmičara, a u timu su još Maša JankovićBarbara Bogdanović, Andrija Vuković, Mladen Pešić i Sava Pavlović. 

 

Izvor: Kurir

Foto: Kurir, Facebook

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar