Naslovna    Vesti    Vail 2015    Ondrej Bank posle teškog pada opet želi na stazu (VIDEO)
Svetsko prvenstvo, Vail & Beaver Creek 2015
09

feb

2015

Ondrej Bank posle teškog pada opet želi na stazu (VIDEO)

Češki skijaš doživeo potres mozga, posekotine lica, lom kosti u stopalu, ali misli da može da se takmiči.

Češki skijaš Ondrej Bank, koji je zadobio teške povrede pošto je doživeo strašan pad u spustu na Svetskom prvenstvu, izašao je iz bolnice. Bank se, kako tvrde u češkoj reprezentaciji, oseća dobro i čak misli da je sposoban da vozi trke u nastavku takmičenja u Vailu i Beaver Creeku, ali je to zaista teško očekivati.

Ondrej je prilikom pada neko vreme bio u nesvestici. On je doživeo potres mozga i nekoliko posekotina na licu, a polomljena mu je i jedna mala kost u stopalu. Lekari su, kada su mu sanirali povrede, zadržali na posmatranju, a kada je ustanovljeno da je njegovo stanje stabilno, vratio se u hotel.

Hrabrog Ondreja Banka (34) tokom karijere nisu mimoilazile teške povrede. Lomio je ruke i noge, povređivao leđa, jednom je iščašio rame, a dva puta operisao ukrštene ligamente. Pored svega toga, 2011. godine je oboleo od misteriozne bolesti, pa je smršao za čak 30 kilograma. Međutim, uspeo je sve da prebrodi i da se uspešno vrati trkama.

Bank se u Svetskom kupu takmiči od 2001. godine, ali nije uspevao da zabeleži značajnije rezultate u kontinuitetu. Najveći uspeh mu je peto mesto na Olimpijskim igrama u Sochiju u veleslalomu i time postao najuspešniji Čeh na ZOI. 

 

 

Foto: Twitter - Jan Kaliba, Daniel Burkhalter

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar