Naslovna    Vesti    Skijališta    Nova gondola u Ischglu
30

sep

2013

Nova gondola u Ischglu

Ischgl sa novom gondolom postaje ozbiljna freeride destinacija.

U ski centru Ischgl, u austrijskoj pokrajini Tirol, gradi se nova gondola, vredna 18.5 miliona eura. Završetak radova očekuje se u predstojećoj skijaškoj sezoni.

Nova gondola će omogućiti freeride skijanje na nekim od najboljih terena u ovom delu Alpa, koji su do sada bili praktično nedostupni. Sa vrha Piz Val Gronda pružaju se fantastične padine za freeride na kojima se tokom zime akumuliraju velike količine dubokog snega. Do sada su do ovog dela planine stizali samo najuporniji skijaši i borderi koje je do 2,812m visokog vrha vozio ratrak.

Za skijaše i bordere koji ipak preferiraju uređeno skijanje, sa vrha Piz Val Gronda pružaće se staza crvene kategorizacije sa koje će ljubitelji zimskih sportova moći da uživaju u fenomenalnom pogledu na dolinu Fimbatal i vrhove Fluchthorn, Wildspitze i  Hohe Riffler.

Nova Piz Val Gronda gondola biće dugačka 2,400 metara, a vožnja do vrha od početne stanice Vesital će trajati pet i po minuta.

Ova nova skijaška oblast će učvrstiti status Ischgla na freeride sceni i predstaviće skijašima i borderima uzbudljivi, novi izazov. Novi ski lift predstavlja prvo širenje ski centra Ischgl još od 1989.godine i bio je planiran 28 godina – rekao je Andreas Steibl, direktor turističke zajednice Paznaun-Ischgl.

Povodom izgradnje nove gondole, održavane su redovne konsultacije sa vlašću pokrajine Tirol, agencijama za zaštitu životne sredine i Ministarstvom transporta, inovacija i tehnologije Republike Austrije.

Skijaška sezona u Ischglu počinje 28. novembra i traje do 4. maja 2014. godine. 

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar