Naslovna    Vesti    Skijališta    Nova ski oblast u Švajcarskoj od ove zime
16

sep

2013

Nova ski oblast u Švajcarskoj od ove zime

Švajcarski ski centri Arosa i Lenzerheide povezaće se ove zime u jedinstvenu ski regiju.

Novoizgrađena gondola povezaće ski centar Arosa sa obližnjim Lenzerheideom. Zajednička ski oblast će posle spajanja imati ukupno 225km skijaških staza i 42 ski lifta.

Nova, 1,694 metra duga gondola, može da primi 150 skijaša i snoubordera i povezaće Hoernli u Arosi sa Urdenfuergglijem u Lenzerheideu. U samom Lenzerheideu, biće izgrađena dva nova šestoseda, od Heimberga do Motte i od Motte do Urdenfuergglija, odakle kreće nova gondola do Arose. Radiće se i određena reorganizacija ski staza u Lenzerheideu, ali mapa ski staza za sezonu 2013/14 još uvek nije dostupna.

Pored nove skijaške infrastrukture i gastronomska ponuda Lenzerheidea će biti obogaćena u novoj sezoni. Gradi se novi restoran na srednjoj stanici gondole Rothorn koji će se zvati Scharmoin.

Novi ski pass za Arosu i Lenzerheide uključivaće i besplatan javni prevoz između dva ski centra. To znači da će skijaši koji su malo duže ostali i uživali na apres-skiju posle radnog vremena nove gondole, moći da se ukrcaju na voz ili autobus i vrate se u ski centar u kome borave.

Rad na projektu povezivanja dva ski centra počeo je u aprilu ove godine i koštaće oko 20 miliona švajcarskih franaka. Novi ski pass za zajedničku ski oblast Arosa-Lenzerheide koštaće 69 franaka za jedan dan, odnosno 332 CHF za šest dana.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar