Naslovna    Vesti    Skijališta    Deset srećnika osvojilo doživotni Epic ski pass
09

jan

2014

Deset srećnika osvojilo doživotni Epic ski pass

Završeno sjajno takmičenje u kome je za 28 dana trebalo obići 26 skijališta na dva kontinenta.

Konačno su poznati i pobednici sjajnog takmičenja Epic Race, u kome je glavna nagrada bio doživotni Epic ski pass. Iako je vladalo mišljenje da će biti skoro nemoguće ispuniti zadatak, a bilo je potrebno da se ya 28 dana poseti 26 različitih skijališta u četiri zemlje koje inače pokriva Epic ski pass, najuporniji su uspeli. 

Takmičila su se čak 132 skijaša i bordera, a njih deset može da se pohvali da će do kraja života imati besplatno skijanje ili bordovanje u Vailu, Beaver Creeku, Breckenridgeu, Keystoneu, Canyonsu, Heavenlyju, Northstaru, Kirkwoodu, Afton Alpsu, Mt. Brightonu, Arapahoe Basinu, Eldori, kao i u evropskim centrima Verbieru, St. Antonu, St. Cristophu, Stubenu, Züersu, Lechu, Courchevelu, La Taniji, Méribelu, Brides-les-Bainsu, Les Menuiresu, Saint Martin de Bellevilleu, Val Thorensu i Orelleu.

Da se radi o neverovatno zahtevnom izazovu govori činjenica da je sve ove ski centre trebalo obići za 28 dana. Pravila su takva da je u SAD bilo dozvoljeno posetiti samo jedan ski centar dnevno, dok je u Evropi odobreno skijanje ili bordovanje u dva skijališta za 24 sata.

- Bilo je sjajno videti kolliko su različiti profili takmičara. Imali smo prave porodične ekipe, kao što su otac i sin. Neki parovi su na ovaj način proveli medeni mesec, a to samo po sebi govori koliko su zimski sportovi kul. Zapravo, o tome se i radi, da provedete što više vremena sa porodicom, sa onima koji vam mnogo znače. Mislim da nijedna druga aktivnost to ne može da ispuni kao skijanje ili snoubording - rekao je Russ Pecoraro, portparol skijališta Vail, koje je organizovalo takmičenje.

Nažalost, bilo je i mnogo onih koji su bli izuzetno razočarani, posebno oni koji su malo zakasnili, pa su bili jedanaesti ili dvanaesti. Ipak, za utehu su dobili godišnji Epic ski pas, a imaće šansu da osvoje i nedeljne nagrade sponzora, kompanija Helly Hansen i GoPro.

Dobitnici doživotnog Epic ski passa su:
  1. Nick Annis, Loveland, Kolorado
  2. Scott Annis, Loveland, Kolorado
  3. Cory Heintz, Cottonwood Heights, Juta
  4. Brittany Heintz, Cottonwood Heights, Juta
  5. Joe Jensen, Denver, Kolorado
  6. Steve Sacco, Denver, Kolorado 
  7. John Victor, Denver, Kolorado
  8. Michael Lahey, Longmont, Kolorado
  9. Devin Rhinehart, Denver, Kolorado
  10. Greg Hydle, Golden, Kolorad

Foto: Vail resort

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar