Naslovna    Vesti    Takmičenja    Ipak kraj sezone za Lindsey Vonn
02

mar

2016

Ipak kraj sezone za Lindsey Vonn

Američka skijašica, nakon dodatnih pregleda, odlučila da okonča sezonu kako ne bi dovela u pitanje nastavak karijere.

Lindsey Vonn, najbolja američka skijašica i jedna od najboljih takmičarki svih vremena, saopštila je danas da je za nju sezona 2015/16 definitivno završena. Ona je u podužem statusu na Facebooku napisala da je to jedna od najtežih odluka u dosadašnjoj karijeri, s obzirom na trenutno vođstvo u generalnom plasmanu Svetskog kupa.

Da podsetimo, Vonn je na trci superveleslaloma u Andori protekle subote doživela pad te povredu kolena. Nakon neprespavane noći ona je ipak odlučila da uzme učešće na trci superkombinacije u nedelju, gde je bila prva u spustu a na kraju zauzela 13. mesto.

Nakon detaljnijih pregleda na magnetnoj rezonanci u Barseloni, pokazalo se da je u pitanju ozbiljnija povreda. Dalja oštećenja bi ugrozila nastavak karijere, pre svega planirane nastupe na Svetskom šampionatu u St.Moritzu sledeće godine i Zimske Olimpijske igre u Južnoj Koreji 2018. pa je osvajačica 20 Kristalnih globusa ipak odlučila da okonča sezonu pre vremena.

Ova odluka Vonnove, sigurno će dosta olakšati "posao" švajcarskoj skijašici Lari Gut u trci za veliki Kristalni globus jer trenutno zaostaje samo 18 bodova u odnosu na Amerikanku.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar